Vi kan borettslag

AOG Bygg har god kompetanse på å gjennomføre vedlikeholds- og rehabiliteringsoppdrag i store og små borettslag. Enten det gjelder isolering, fasadeoppgraderinger, utskifting av dører og vinduer, eller mer omfattende rehabilitering, jobber vi for å skape løsninger som gir lavere energikostnader og høyere bokvalitet. 

AOG BYGG mellom

 

Energieffektiviserende tjenester til borettslag

Energieffektivisering reduserer strømregningen og felleskostnader, forbedrer miljøet og øker boligens verdi. En smart investering som hjelper styret med å oppfylle sin vedlikeholdsplikt og bli klar for nye EU-regler.

Trygg og forutsigbar prosess
Med vår kompetanse og oppfølging blir det enkelt å overholde styrets vedlikeholdsplikt og planlegge og gjennomføre rehabiliteringsprosjekt.

lag et bilde som illustrerer positiv effekt av energieffektivisering i borettslag

Bytte vinduer og dører

Moderne vinduer og dører med lav U-verdi reduserer varmetap og forbedrer inneklimaet, samtidig som de kan bidra til å redusere energikostnadene betydelig.

Etterisolering av klimakonstruksjoner  

Isolering av vegger, gulv og tak minimerer varmetap, gjør bygget mer energieffektivt og øker komforten for beboerne, spesielt i vinterhalvåret.

Oppgradering av veggfasade

En oppgradert fasade forbedrer bygningens estetikk samtidig som den øker beskyttelsen mot vær og vind. Nye materialer og isolasjon bidrar også til lavere energiforbruk.

Utskiftning av tak

Et nytt, energieffektivt tak gir optimal isolasjon og beskytter bygget mot kulde og fukt. Dette kan redusere behovet for oppvarming og samtidig forlenge byggets levetid.

 

 

Derfor bør borettslaget komme i gang med energieffektivisering

EU har vedtatt nye regler for energibruk i boliger. Energiforbruket skal kuttes med 16 % innen 2030 og 20–22 % innen 2035. Halvparten av kuttene må tas i de minst energieffektive boligene. Historiske bygg og fritidsboliger er unntatt fra kravene. 

Boliger har i dag ulike energiklasser, og målet om nullutslipp betyr i praksis at alle boliger skal ha energiklasse A til 2050. Hvor mye man må effektivisere er altså avhengig av hvilken energiklasse man har i dag.

 

Gradvis oppgradering av energiklasse:
I henhold til det nye EU-direktivet må eksisterende bygninger bli mer energieffektive og for de fleste borettslag bygget før 1980-tallet betyr dette å øke bygningens energiklasse. Dette kan innebære tiltak som etterisolering, utskifting av vinduer og installasjon av varmepumper. Fra 2030 må nybygg oppfylle krav til nullutslippsbygg.
Mål for redusert energiforbruk:

Boligenes energiforbruk skal reduseres med 16 % innen 2030 og 20–22 % innen 2035, med fokus på de minst energieffektive byggene. Dette kan kreve omfattende energieffektivisering i mange borettslag. 

Tilpasning av energimerking:

Innen 2025 må energimerking standardiseres i hele EU, med skala fra A (nullutslipp) til G (dårligst). Borettslag bør tilpasse seg disse kravene i forbindelse med vedlikeholdsplaner og oppgraderinger 

 

Slik velger dere riktige tiltak

Det kan være lurt å starte med en kartlegging

For å gjøre gode prioriteringer er det lurt å starte med en tilstands- og energikartlegging. Denne gir en komplett oversikt over bygningsmassens tilstand og tekniske anlegg. Ved å identifisere hva som haster mest og hva som kan gi størst effekt, kan dere sette opp en tydelig plan for vedlikehold og energiforbedringer. Med en grundig kartlegging som utgangspunkt blir det enklere å velge tiltak som både sparer penger, oppfyller krav og forbedrer bomiljøet. 

Les mer om kartlegging som tilbys av vårt søsterselskap Tevas

pexels-akilmazumder-1072824

 

Styrets vedlikeholdsansvar

Som styreleder eller styremedlem i et borettslag eller sameie har du en viktig rolle i å sikre at bygningens ytre og fellesarealer holdes i god stand. 
Ved å prioritere forebyggende tiltak og  riktig vedlikehold sikrer styret både eiendommens verdi og beboernes bokomfort. Effektive rutiner for vedlikehold er nøkkelen til et trygt og funksjonelt bomiljø.

Styrets ansvarsområder kan variere basert på borettslagets eller sameiets vedtekter. Det er derfor viktig at styret kjenner til gjeldende regler og sørger for at nødvendig vedlikehold blir planlagt og utført i tråd med disse.

 

Ytterdører og vinduer
Styret er ansvarlig for utskifting og utvendig vedlikehold av ytterdører og vinduer, inkludert valg av farge og materialer
Tak

Styret har ansvar for vedlikehold, reparasjon og utskifting av taket for å forhindre skader og sikre bygningens integritet.

Fasade

Vedlikehold av bygningens fasade, inkludert reparasjon og utskifting, er styrets ansvar for å opprettholde estetikk og funksjonalitet.

Isolering
Styret er ansvarlig for vedlikehold og oppgradering av bygningens isolasjon for å sikre energieffektivitet og komfort. 

 

Fra aldrende til attraktivt

Prosessen fra ide til gjennomføring

Vi har gjort det enkelt og oversiktlig for borettslag og sameier å komme fra behovsstadiet til en konkret og vellykket løsning med oss som entreprenør.

  • Oppstart og planlegging

    BB2R8782-2

    Gratis befaring – Kartlegging av behov og bygningsstatus

    Nøkkelen til god prosjektgjennomføring er planlegging.

    Vi starter prosessen med en gratis befaring der vi vurderer byggets tilstand og identifiserer potensialet for energieffektivisering. Under befaringen kartlegger vi spesifikke behov, som for eksempel varmetap fra vinduer, dører eller tak, og vurderer byggets generelle tekniske tilstand. Dette gir oss et helhetlig bilde av hvilke tiltak som kan være mest hensiktsmessige og økonomisk fordelaktige.

  • Tilbud

    BB2R7935

    Skreddersydd løsning basert på borettslagets behov

    Etter befaringen utarbeider vi et tilbud som tar hensyn til de spesifikke behovene og ønskene som ble avdekket. Tilbudet inkluderer beskrivelse av tiltak, materialvalg, tidsplan og kostnadsoversikt. Vi legger vekt på å presentere løsninger som balanserer kostnadseffektivitet med kvalitet. Tilbudet gir dere et godt grunnlag for å vurdere både økonomiske og tekniske aspekter før en beslutning tas.

  • Gjennomgang av tilbud

    Lameller i plast er hengt opp for å holde på varmen

    Klargjøring av løsninger og faguttrykk

    Når tilbudet er klart, inviterer vi til en gjennomgang i fellesskap. Her forklarer vi innholdet i tilbudet, inkludert tekniske løsninger, arbeidsomfang og eventuelle faguttrykk som kan være vanskelige å forstå. Målet er å sikre at alle i styret eller relevante beslutningstakere har en tydelig forståelse av hva prosjektet innebærer. Vi besvarer spørsmål og tilpasser løsninger dersom det er behov for endringer før endelig beslutning.

  • Beslutning

    AOG Bygg LInkedin toppbilde

    Godkjenning og videre planlegging

    Når styret har godkjent tilbudet, avtaler vi en detaljert plan for prosjektets gjennomføring. Dette inkluderer oppstartsdato, milepæler og eventuell informasjon som skal deles med beboerne. Samtidig sikrer vi at nødvendige kontrakter og tillatelser er på plass for en smidig og trygg gjennomføring.

  • Oppstart

    BB2R8823

    Informasjon og effektiv gjennomføring

    Før oppstart gir vi grundig informasjon til alle berørte parter, inkludert en oversikt over hva som vil skje, hvordan det vil påvirke hverdagen, og forventet tidsramme. Under gjennomføringen holder vi tett dialog med styret og informerer om fremdrift og eventuelle justeringer som kan oppstå. Vårt mål er å sikre at prosjektet utføres effektivt, med høy kvalitet og minimal forstyrrelse for beboerne.

  • Ferdigstilling og overlevering

    BB2R8786
    Når prosjektet er avsluttet
    • Oppfølging og evaluering etter ferdigstillelse:
      Etter prosjektets gjennomføring tilbyr vi en oppsummerende gjennomgang der vi evaluerer resultatene sammen med styret. Eventuelle spørsmål eller justeringer blir håndtert, og vi sikrer at tiltakene fungerer optimalt.
    • Garantier og fremtidig vedlikehold:
      Vi informerer om garantivilkår og tilbyr vedlikeholdsavtaler som sørger for at de gjennomførte tiltakene bevarer sin funksjon og kvalitet over tid.

    Denne prosessen gir en tydelig og trygg vei fra idéstadiet til ferdigstillelse, med fokus på samarbeid, transparens og høy kvalitet i alle ledd.

 

Vi har mange fornøyde borettslag som kunder

left-quote Created with Sketch.

SLETTEBAKKEN BORETTSLAG

 

left-quote Created with Sketch.

ORTUVANN BORETTSLAG 

 

left-quote Created with Sketch.

SANDVIKSVEIEN BORETTSLAG 

 

left-quote Created with Sketch.

Skjold borettslag

left-quote Created with Sketch.

Frydenlund borettslag 

 

left-quote Created with Sketch.

Prestestien borettslag 

left-quote Created with Sketch.

Smiberget borettslag 

 

left-quote Created with Sketch.

Feråslien borettslag 

 

Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om våre tjenester eller hvordan vi kan hjelpe ditt borettslag? Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene, slik at du enkelt finner den informasjonen du trenger.

Hva er en befaring?

En befaring er en helt uforpliktende samtale der vi gjennomgår dine behov og planer for oppgradering i borettslaget. Dere får råd og veiledning fra våre fagpersoner basert på deres situasjon.

Hva koster befaring?

Befaringen er gratis. På en befaring sjekker vi tilstanden på arbeidet som skal utføres og stiller en del spørsmål vi trenger svar på for å gi dere riktig tilbud ut fra ønsker og behov.

Hvordan vet vi hvilke energieffektiviseringstiltak som passer best for vårt bygg?

AOG Bygg kan være behjelpelig med å beregne og dokumentere hvilke tiltak som er best for deres bygg. I noen tilfeller kan det lønne seg å gjennomføre en tilstands – eller energikartlegging. Da vil vi koble på vårt søsterselskap Tevas som leverer slik kartlegging.

 

Kontaktpersoner

Audun-Nygard-daglig-leder-AOG-Bygg-sep-2022-foto-Anette-Fondevik-scaled-150x150
Audun Nygard
Daglig leder
Kim-Nordas-ny-prosjektleder-150x150
Kim Nordaas
Prosjektleder

 

Kenneth og varebil

Om AOG Bygg

AOG Bygg AS har siden oppstarten i 1993 utviklet seg til å bli en betrodd aktør innen rehabilitering og energieffektivisering av borettslag. Med 33 dyktige medarbeidere og kontorer sentralt på Midtunhaugen i Bergen, er vi godt posisjonert til å levere løsninger som gjør en forskjell – for både mennesker og miljø.
Vi har god kompetanse som både totalentreprenør og underentreprenør til søsterselskap i Allier Gruppen. 

Hos AOG Bygg handler det ikke bare om å bygge – det handler om å gjøre boliger bedre å bo i og å styrke fellesskapene som bor der. Vi gjør det enklere for styrer i borettslag å oppfylle deres vedlikeholdsansvar. Med oss som samarbeidspartner kan dere som borettslag være trygg på at dere får en profesjonell og seriøs leverandør som leverer varige resultater.

Vi er en del av Allier Gruppen, en av Vestlandets største totalentreprenører med utgangspunkt i tekniske fag. Det gir oss tilgang til økt kapasitet og ressurser, noe som gjør oss i stand til å håndtere både små og store oppdrag effektivt. 

 

 

Ta kontakt

Midtunhaugen 13a
5224 Nesttun

E-post: kim.nordaas@aogbygg.no